Интервю: Marie Кински, директор на фестивала KoresponDance

Защо тази година, с което приканва зрителите само на тема дизайн и движение?
Дългосрочен договор с взаимното свързване на танц с други дисциплини. Ние работим с галерии и съчетават танц и визуалните изкуства. В момента се развиват проекти, които са насочени към танцова и архитектура и сценография е част от тях. Сценография и движение е една тема, която добавя много поглед върху танц и така перфектно се вписва във философията на фестивала, който привлича зрителите до нови прозрения в танца. Ние сме доволни, че можем, заедно с публиката насладите свързване танц с други художествени дисциплини, които предлагаме, както и мост към тези деца и възрастни, които не разполагат с твърде много опит с танц. Това е по време на нашия летен фестивал, те може да се преживее. И в уникална околна среда и Zdar Zdar замък със своя гений локуси. Всичко показва, освен езиковата бариера.

Какво тазгодишния фестивал програма предлага на зрителите?
Заедно с Ленка Флори Аз се опитах да се рационализира програмата за зрители. Каним ви да се проекти, които са партнира с професионални артисти и самодейци жителите Zdar които не са имали много опит с чл. Те се радваше на възможността да се срещнат с танцови специалисти заедно, за да образуват повече прониква в света на танца, от които те могат като творци и зрители да черпят вдъхновение. На фестивала, поканихме чуждестранни художници, някои от които през годината чрез нашия артистичен инкубатор, жилищна програма в Южна Моравия замък. И бих искал да Каним зрителите също програма Fillimit, което е нашата нова творческа платформа.

Фестивалът е възможност да се срещнат. Каква е следващата среща, като по този начин зрителите няма да пропуснат?
Каня на публиката да се кръгли маси. Една от тях е тази година, посветена на основната тема на сценография и танц, нашия дългосрочен проект следващата учебна танц. И на трето място, ние ще се срещне с словашки танцьор и хореограф Петра Fornayová, който се зае с подготовката и оригиналния фестивал затваряне страна – не го пропускайте! Подобно Extra събитие, върху която да обиколи Музея на новото поколение, или ходят по стъпките на архитект Jan Błażej Сантини – Aichl и изпълнения на местните пожарникари и работилници за деца и възрастни.